Kom je ook?

Geplaatst op door & onder Column.

Jarig zijn. Voor kinderen een groot feest. Al weken van te voren is het verlanglijstje klaar en naarmate de dag nadert neemt de spanning toe. Voor ouder en kind. Het voorbereiden van een kinderverjaardag heeft veel weg van een stormbaan met onverwachtse obstakels.

Het begint al bij de keuze voor de traktatie. Een blokje kaas met een druifje erop kan echt niet meer. De traktatie moet op zijn minst een knutsel zijn waar ouder en kind drie dagen en nachten aan gewerkt hebben. Hindernis twee is er eentje waarbij uiterste concentratie en tactiek is vereist. Wie mag er mee de klassen rond? Neem je twee of drie kinderen mee? En als je Juul meeneemt, wordt Thijs dan niet boos?

Hindernis drie is de zwaarste: de organisatie van het kinderfeestje. De stressfactor en het uithoudingsvermogen van ouder en kind worden zwaar op de proef gesteld. Wat gaan we doen en wie mogen er komen? Met de finish in zicht, moet er daarna nog een obstakel overwonnen worden. De uitnodiging! Na veel creatieve sessies, is ook de tekst definitief.  ‘Kom je ook?’ staat er vrolijk op de feestkaart. ‘Je mag blijven eten.’ Finish gehaald! Nu alleen het feestje zelf nog.

Trea Scholten

Over Trea Scholten

Trea Scholten, flexibele duizendpoot met liefde voor het geschreven woord. Tekstschrijfster met een passie voor het maken van bladen. Mede-uitgeefster van BLAD, het blad over bladen. Professional voor interviews, redactie, schrijven & schrappen, corrigeren en redigeren. Werkt en schrijft o.a. voor publieksmagazines als Seasons en Margriet, Rabobank, Fontys Hogeschool Journalistiek, ontwikkelingsorganisatie VSO en La Place.

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...

Laat een reactie achter

  • (will not be published)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CAPTCHA afbeelding
*