Een handgeschreven brief van Gregory Page

Geplaatst op door & onder Column.

Een paar blogs geleden schreeuwde de romanticus in mij om een handgeschreven brief. Dit dringende verzoek om het behoud van de nostalgie werd ingewilligd. Door een collega-romanticus aan de andere kant van de oceaan, die mijn blog overigens nooit gelezen heeft. Een typisch straaltje magie, waar dromers als ik zo gek op zijn.

Het was een gewone maandag. Ik zat aan de woonkamertafel te schrijven, toen ik de voetstappen van de postbode, het geklepper van de brievenbus en een zachte plof hoorde. Nieuwsgierig liep ik naar de voordeur. Op mijn deurmat lag een grote bruine envelop uit een plaats waar ik nog nooit ben geweest (San Diego), van iemand die ik nog nooit heb ontmoet (Gregory Page). Wacht even…

Gregory Page?!?

De jazzmuzikant?!?

Stuurt mij iets?!?

Grote zwarte letters

Ongeduldig scheurde ik de envelop open, met mijn tanden bijna, smachtend naar de inhoud. Dat was: een exemplaar van Gregory Pages laatste album My True Love en een handgeschreven brief! In de brief stond in grote zwarte letters:

Dear Marijke,

I know this comes as a surprise. Our mutual friend Aad told me you liked the title track and I asked permission to send you a copy of the album. I hope that’s alright? Aad tells me your passion is writing, and so is mine. Hope to hear from you,

Gregory

Aha! Deze actie bleek een liefdevolle samenzwering tussen mijn vriend Aad van Vliet (die Gregory Page ooit fotografeerde en sindsdien bevriend met hem is) en Gregory him self. Je begrijpt dat ik best een beetje overweldigd was. Ontroerd zelfs.

Die dag laste ik een intermezzo in. Ik liet al mijn werkzaamheden voor wat ze waren, stopte de cd in mijn laptop en liet me door de warme stem van Gregory Page meevoeren naar dromenland.

 

Tikmachine

Over Tikmachine

Tikmachine is copywriter, redacteur en woordkunstenaar. Ze helpt bedrijven en organisaties op een heldere, persoonlijke en esthetische manier met hun doelgroep te communiceren.

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5.00 van 5)
Loading ... Loading ...

Laat een reactie achter

  • (will not be published)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CAPTCHA afbeelding
*